czwartek, 14 kwietnia 2016

Ryż z curry indyjskim i warzywami

Prosto,  ale elegancko,  tanio i bardzo szybko.


Składniki, które potrzebujemy do wykonania potrawy:
-ryż-gotuhemy wg wskazań na opakowaniu, ja osobiście lubię aldente.
-1 marchewka -pokrojona w cienkie paski
-1 mała cebulka-pokrojona w krążki
-kawałek pora-dolna część-pokrojona w krążki
-1 ząbek czosnku
-kawałeczek papryczki chili
-3 pomidorki koktajlowe
-kilka listków bazylii
-słonecznik łuskany

Warzywa oprócz pomidorów koktajlowych podsmażamy lekko na oliwie,  przyprawiamy na koniec szczyptą soli i przyprawą curry.Na koniec dokładamy ćwiartki pomidorków koktajlowych. 
Na talerzu kładziemy porcję ugotowanego ryżu i warzyw. Ozdabiamy świeżą bazylią i słonecznikiem.

Smacznego:)
TOP