poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Lunch w pracy?

Jedzenie w pracy- zrobione w domu czy kupione 'po drodze' ??
Oczywiście,  że przygotowane w domu.
Ranne wstawanie nie należy do ulubionych, dlatego nie będzie to nic skomplikowanego;)
Wystarczy 5 min aby przygotować kanapkę inną niż wszystkie oraz sałatkę.

Potrzebujemy:
◇1 kromka chleba tostowego
◇1 jajko
◇ser tarty- parmezan bądź inny
◇szczypta soli i pieprzu
◇sos sojowy
◇oliwa
◇ kilka rodzai sałat ( można kupić gotowe mieszanki praktycznie w każdym sklepie)
◇słonecznik łuskany
◇kilka pomidorków cherry
Przygotowanie:
Z chleba tostowego wykroiłam środek. Na patelni rozgrzałam oliwę,  następnie opiekłam środek chleba z obu stron. Następnie kładę na patelni skórkę chleba i wbijam w środek jajko, ostrożnie żeby nic nie wypłynęło poza krawędzie. Doprawiam do smaku. Smażę na malutkim ogniu z jednej strony, żeby całe białko się ścieło, a żółto pozostało płynne.  Na koniec posypuję startym serem.
Sałatka:
Sałatę i pomidorki polewam kilkoma kroplami sosu sojowego i oliwy. Mieszam. Posypuję słonecznikiem i gotowe:) ( można dodać świeżą bazylię).



Pyszne i lekkie danie. Idealnie na śniadanie/kolację bądź lunch do pracy.

2 komentarze

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Milo mi, ze danie przypadło Pani do gustu:) lubi Pani również takie sałatki dodając np.awokado?

      Usuń

TOP