sobota, 12 marca 2016

Krokiety mięsne ze szpinakiem

Pyszne krokiety mięsne z dodatkiem liści szpinaku.




Naleśniki ( porcja na około 10 szt.)
-1 szklanka mleka
-1 szklanka wody gazowanej
-2 jajka
-1 szklanka mąki pszennej
-0,5 szklanki mąki żytniej
-szczypta soli
-szczypta ziół prowansalskich
Wszystko razem mieszamy na gładką masę i smażymy placki na rozgrzanej patelni ( na lekko złoty kolor)
Nadzienie
-0,5 kg mięsa (łopatka,  karczek, szynka)
-1 cebula
-połowa kopru włoskiego
-por-dolna część( biała)
Wszystko razem mielimy, doprawiamy solą,  pieprzem, natką pietruszki.
Podsmażyć na patelni , dodać liscie szpinaku i przeciśnięty ząbek czosnku.
Gotowy farsz nakładamy na naleśniki

 zwijamy


obtaczamy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor.

Smacznego

TOP